Tejes csokoládéfagyi kakaómasszából
150g kakaómassza, 850g saját tejes alap
1. Válaszd ki, hogy melyik 100%-os kakaómasszát szeretnéd kipróbálni. A csokoládék oldalon találod az ízjegy leírásokat.
2. 150g kakaómasszát keverj össze a 850g saját tejes alapoddal.
Területszelektált forrócsoki szicíliai narancsolaj esszenciával
Hozzávalók: 5dkg területszelektált étcsokoládé, 1,5 dl tej és 2 csepp narancs olaj kivonat
Forró csoki készítés menete:
1. Kávégépen a tejet gőzöljük fel, kb 90 C-ra.
2. A csokoládét helyezzük a csészébe.
3. Öntsük rá a felgőzölt tejet.
4. Várjunk vele kb. fél percet, hogy a csokoládé megolvadjon, majd egy kanállal keverjük meg.
5. A csokoládé visszahűti a tejet, ezért ismét gőzöljük fel a forró csokoládét.
7. Tegyünk hozzá 2 cseppet a szicíliai narancs olaj kivonatból, keverjük meg és fogyasszuk melegen.